Ні для кого не секрет, що деякі види продукції з городу в період зберігання можуть псуватися, гнити та висихати. Одним із таких овочів є часник.

І справді, якщо зберігати часник у неправильних умовах, то він жовтіє і висихає, адже з нього випаровується вся волога. А ось темніє часник з іншої причини. Найчастіше це відбувається, коли поряд зі здоровими головками часнику зберігати деформовані або підгнили.

Отже, у приватному будинку часник можна зберігати на горищі, накривши його мішками. Важливо, щоб там було прохолодно та сухо. Такий самий метод можна використовувати і в хліві.

Крім того, часник можна скласти в тканинні мішки і підвісити в коморі або сінях.

Помістіть часник у скляну банку і зберігайте в сухому місці, але не в холодильнику, так як там утворюється волога. Найкраще поставити ємність у шафу, де буде сухо та стабільна температура. Це ідеальні умови для зберігання часнику.

Можна також складати часник у ящики, тоді його рекомендується пошарово чергувати із сіллю. При такому методі головки не висихають, зберігаючи соковитість та аромат довгий час. Ось тільки важливо пам'ятати, що за такого способу зберігання головки часнику не повинні торкатися один одного.

До речі, замість солі цілком підійде й попіл. Так, на дно звичайної коробки потрібно висипати шар попелу (не більше ніж 2 см), зверху викласти часник. Тоді знову попіл та часник. Так повторюєте до заповнення коробки. Верхній шар із попелу.

Ще один вельми незвичайний, але дієвий метод зберігання часнику полягає в тому, що кожну голівку часнику потрібно занурити у попередньо розплавлений парафін. Такий часник може зберігатись до півроку і не сохнути.

Читайте також:

Від такої смакоти всі будуть у захваті: рецепт східної аджики з чорною смородиною, петрушкою та часником

Взимку ви точно не пошкодуєте, що закрили кілька банок: рецепт перцю, фаршированого баклажанами з часником

Взимку трилітрова банка з'їдається за день: рецепт фаршированих помідорів із часником та зеленню