Вирощування часнику вдома напрочуд просте, і вам навіть не потрібен ґрунт, щоб почати.

За допомогою всього декількох звичайних предметів ви можете вирощувати свіжий часник на підвіконні, роблячи його доступним цілий рік - навіть взимку. Все, що вам знадобиться, це пластикові пляшки і деяка базова підготовка.

Почніть з вибору здорових головок часнику. Вибирайте великі, тверді цибулини, які не надто сухі. Потім, використовуючи простерилізований ніж або ножиці, акуратно зріжте верхівку головки часнику, оголивши зубчики всередині.

Потім наповніть пластикову пляшку водою і помістіть головку часнику всередину, зануривши коріння і розрізаним боком догори. Переконайтеся, що рівень води торкається тільки основи цибулини. Поставте пляшку в сонячне місце, наприклад, на підвіконня, щоб стимулювати ріст.

Усього через кілька днів ви помітите, як починає розвиватися коріння.

Часник, фото: youtube.com
Часник, фото: youtube.com

Слідкуйте за якістю води в цей період - якщо вона стає каламутною або знебарвлюється, замініть її свіжою водою. Згодом з'являться зелені пагони, і коріння заповнить пляшку.

Щойно часник проросте довгим, яскравим зеленим пір'ям, він готовий до збору врожаю. Просто обріжте пагони і використовуйте їх для надання смаку улюбленим стравам.

Цей метод також є відмінним способом підготовки часнику до посадки в ґрунт. Якщо ви хочете пересадити його в горщик, почекайте, поки розвинуться коріння і пагони, потім помістіть його в місткість, наповнену багатим поживними речовинами ґрунтом.

Незалежно від того, чи тримаєте ви його у воді або переносите в сад, цей метод забезпечує постійний запас свіжої зелені часнику.

Читайте також:

Свіжа зелень на підвіконні: як вирощувати салат вдома

Посівний місячний календар на грудень: що потрібно зробити власникам дач, городів та садів

Досить на борщі, вареники та квасити: як правильно зберігати капусту, щоб вона була свіжою до літа