Українці можуть очікувати на несподіване повернення тепла на початку листопада, коли температура може досягти +20°C або навіть +25°C у деяких областях.

Згідно з прогнозами, як повідомляє «ТСН», останні дні жовтня і перші дні листопада будуть більше схожі на літо, ніж на осінь.

Метеорологічні дані Ventusky вказують на те, що хвиля теплого повітря рушить до України, починаючи з 31 жовтня. Температура у південних та південно-східних регіонах може піднятися до +22°C, тоді як у Криму очікується максимум +26°C. У цей час опадів не очікується.

Прогноз каже, що у Миколаєві буде +22°C, а в Одесі та Кривому Розі може очікуватись +20°C. У таких містах як Дніпро, Кропивницький та Полтава буде трохи прохолодніше, але все одно не по сезону тепло.

1 листопада тепле повітря пошириться майже по всій країні, за винятком західних регіонів, включаючи Волинь, Львів, Прикарпаття та Буковину. Температура на Миколаївщині досягне +22 °C, а в Одесі +20 °C.

Тепла осінь: скрін з відео
Тепла осінь: скрін з відео

У центральних регіонах очікується температура +18 °C, тоді як у Києві, північній та східній частинах країни буде прохолодніше, з температурою близько +16 °C.

М'яка погода утримається до 2 листопада, опадів не очікується. У цей день температура коливатиметься від +11°C до +16°C у більшості регіонів. Найтепліші умови будуть на Закарпатті, де температура може сягнути +19 °C.

Це незвичайне тепло дає українцям можливість насолодитися короткочасним продовженням літньої погоди перед поверненням холодніших умов наприкінці місяця.

Читайте також:

Українці платитимуть за комунальні послуги менше: що потрібно зробити до опалювального сезону

Було запроваджено графіки відключень світла: де в Україні змінилися обставини

Відключення світла будуть, попри все: українців "паралізували" гіркою правдою