Деякі українці можуть зіткнутися з вищими рахунками за електроенергію через контрольні показання лічильників енергетиками, спрямованих на запобігання помилкам у розрахунках споживання світла. Про це повідомила компанія ДПЕК «Дніпровські електромережі».

Фахівці компанії відвідуватимуть будинки споживачів для перевірки показань лічильників електроенергії. Мета — переконатися, що дані про споживання, які повідомляють і щомісяця, є точними.

У разі виявлення розбіжностей компанія скоригує враховані обсяги, а споживачі будуть зобов'язані сплатити невраховану електроенергію.

Лічильник на електрику, фото: youtube.com
Лічильник на електрику, фото: youtube.com

Технічні фахівці використовуватимуть програму «Мобільний контролер» на смартфонах або планшетах для запису даних та фотографування показань лічильників. Це забезпечує прозорість та точність.

У споживачів буде можливість перевірити дані, зафіксовані фахівцем, на місці. Такі контрольні перевірки зазвичай проводяться раз на півроку.

Ця ініціатива спрямована на мінімізацію помилок у виставленні рахунків та забезпечення належного обліку всього споживання енергії.

Читайте також:

За опалення платитимемо по-новому: як зміниться "зимова" комуналка

Як перезимувати в теплі та не розоритися на комуналці: секрети економії на платіжках

Шмат субсидії на опалювальний сезон "зникне": чому виплати на комуналку будуть неповними