Останній місяць осені принесе Україні несподіване тепло, а температура на початку листопада буде значно вищою за звичайну.

За даними метеорологічного ресурсу Ventusky, наприкінці жовтня в країну прийде хвиля теплого повітря, що принесе надзвичайно високу температуру до +22 °C у багатьох регіонах 31 жовтня та 1 листопада.

31 жовтня на півдні та південному сході очікується температура +22 °C, а в Криму вона може навіть досягти +26 °C. Опадів не очікується. Цей теплий атмосферний фронт торкнеться більшості областей, крім західних регіонів.

Конкретні прогнози включають +22 °C у Миколаєві, +20 °C в Одесі та Кривому Розі та трохи нижчі температури у Дніпрі, Кропивницькому та Полтаві.

Потепління, фото: youtube.com
Потепління, фото: youtube.com

Тепло збережеться до 1 листопада, поширившись майже по всій Україні, за винятком найзахідніших регіонів, включаючи Волинь, Львівську область, Прикарпаття та Буковину.

Прогнози показують +22°C у Миколаєві, +20°C в Одесі та +18°C у центральних областях. Тим часом, у Києві та районах на сході та півночі очікується прохолодніша, але все ще м'яка температура до +16°C. Опадів у цей період не очікується.

2 листопада по всій країні буде тепла та суха погода, температура коливатиметься від +11°C до +16°C. Найтеплішим місцем буде Закарпаття, де очікується температура до +19°C.

Читайте також:

Погода взимку вразить українців: до чого готуватись

Батьки платитимуть штрафи за дітей у школі

Чим засіяти город восени, щоб ґрунт "воскрес": відновить усі корисні ресурси