Українці, які досі не перейшли на пільговий тариф на електроенергію, мають змогу зробити це у опалювальний сезон.

За словами Віти Нічишиної, керівника центру обслуговування споживачів «Кіровоградобленерго», домогосподарства, які легально встановили системи електроопалення, можуть скористатися пільговими тарифами цієї зими.

До 30 квітня 2025 року такі домогосподарства платитимуть за тарифом 2,64 гривні за кіловат-годину. Для тих, у кого двозонний лічильник, також діє знижка 50% на ніч, а саме з 23:00 до 7:00.

Якщо у домогосподарства, крім електроопалення, є і двотарифний лічильник, денний тариф залишиться на рівні 2,64 гривні, а нічний тариф знизиться до 1,32 гривні. Щоб претендувати на ці пільги, щомісячне споживання електроенергії не повинно перевищувати 2000 кіловат-годин.

Щоб скористатися спеціальним тарифом в опалювальний сезон, необхідно спочатку легалізувати системи електроопалення.

Лічильник на електрику, фото: youtube.com
Лічильник на електрику, фото: youtube.com

Особи, які раніше не подавали документи, можуть зробити це протягом зимових місяців.

Необхідний проект, в якому детально описується встановлення електроопалення або внесення змін у внутрішню електричну мережу. Цей проект має бути виконаний сертифікованою компанією та повинен включати документацію, що підтверджує кваліфікацію задіяного інженера.

Крім того, споживачі повинні надати довідку, що підтверджує, що вони відключені від централізованого опалення або підтверджують, що вони не використовують альтернативний метод опалення.

Читайте також:

Тарифи на електроенергію можуть злетіти до 12 грн/кВт: "Люди цього не витягнуть"

В Україні знизили тарифи на комунальні послуги: простий народ платитиме менше

Не тільки комуналка "висмоктить" усі гроші: як змінилися ціни на тарифи, послуги та ключові продукти