Американські політики як із Республіканської, так і з Демократичної партій, як повідомляється, чинять тиск на президента Володимира Зеленського, щоб той знизив вік мобілізації в Україні, включивши до нього осіб від 18 до 25 років.

За словами Сергія Лещенка, радника глави Офісу президента, запит відображає зростання очікувань іноземних союзників України щодо військової участі.

Цей тиск збігається з більш ранніми коментарями депутата Марії Іонової, яка вказала, що західні партнери наполягають на молодшій політиці призову.

Порівняння з війною у В'єтнамі було наведено як частину обґрунтування, наголосивши, що США закликали солдатів, починаючи з 19 років під час цієї війни.

ЗСУ: скрін з відео
ЗСУ: скрін з відео

Пропозиція передбачає, що однієї військової допомоги може бути недостатньо і що для зміцнення оборонних зусиль України потрібне збільшення чисельності особового складу.

«Тому американці натякають: лише західної зброї недостатньо, треба мобілізація з 18 років», - повідомляє Лещенко.

Незважаючи на ці зовнішні вимоги, Зеленський чинить опір внесенню змін до існуючої структури мобілізації. Він продовжує вести переговори з американськими політиками обох партій, виступаючи за постійну військову підтримку без зміни мінімального призовного віку.

Скрін публікації Лещенко
Скрін публікації Лещенко

Читайте також:

"Імунітет" на ТЦК: яких українців мобілізація точно обійде стороною

ТЦК відкривають "голодні ігри": масові рейди та тонни повісток не залишать шансів

Блокпости та ТЦК посилюють "вилов": як змінюється мобілізація восени