Міністерство освіти та науки України активно удосконалює освітні програми для 5-7 класів у рамках ініціативи «Нова українська школа».

На офіційному сайті міністерства опубліковані оновлені навчальні плани з кількох основних предметів, що базуються на існуючих типових програмах.

Ці оновлення охоплюють такі предмети, як природничі науки, лінгвістика, література, математика та мистецтво, а також міждисциплінарний інтегрований курс під назвою «Драма та театр».

Мета цих програм — «озброїти» учнів фундаментальними знаннями і навичками, необхідними для вирішення завдань, викликаних пандемією COVID-19 і повномасштабною війною, що триває.

У кожній програмі вказано час, відведений на кожну тему, з акцентом на ключові тематичні напрямки, які відповідають Державному стандарту середньої освіти.

Автори програми наголошують, що нововведення розроблені таким чином, щоб їх можна було реалізувати протягом мінімальної кількості годин, необхідної для досягнення мети навчання.

Школа. Фото: YouTube
Школа. Фото: YouTube

Зміни були викликані нововведеннями у Типовій освітній програмі для 5-9 класів. Міністерство освіти і науки прагне надати школярам доступ до якісної освіти, особливо з огляду на різноманітні потреби студентів у різних регіонах країни.

Ця нова структура дозволить викладачам ефективно планувати процес навчання та включати різні види діяльності. Такий підхід спрямований на те, щоб допомогти студентам не тільки засвоїти основний матеріал, але й усунути будь-які прогалини у знаннях, які могли б виникнути через зовнішні проблеми, з якими вони зіткнулися останніми роками.

Оновлені навчальні програми мають набути чинності наступного навчального року, хоча вчителям рекомендується почати використовувати їх уже зараз у своєму освітньому плануванні.

Читайте також:

На дітей старших класів чекають різкі зміни: у школі їм місця не буде

У дитячих садках навчатимуть по-новому: дошкільна освіта кардинально зміниться

В яких школах дітей змусили вчитися повний робочий день: батьки вже обурюються