В Україні запровадили нові зміни щодо мобілізації українців віком від 50 до 60 років. Тепер ці особи можуть бути призвані на службу лише за спеціальним мобілізаційним наказом.

Сергій Монукало, начальник сектору мобілізації та оборони Сумського обласного ТЦК та СП, поділився цією новиною в інтерв'ю "Главреду".

Він пояснив, що процес мобілізації для цієї вікової групи є повністю прозорим. Хоча прямої заборони на мобілізацію військовозобов'язаних віком від 50 до 60 років немає, вони можуть бути покликані лише за письмовою згодою військових частин, і це, як правило, стосується частин з меншими спеціалізованими вимогами до їхнього особового складу.

Монукало каже, що ці особи не направляються до передових штурмових частин, а направляються до підрозділів забезпечення або Державної спеціальної транспортної служби.

TЦK
TЦK

Він також наголосив, що військовозобов'язані цієї вікової групи мають спочатку пройти ВЛК для оцінки. Після цього офіцери з набору з відповідних підрозділів проводять співбесіди та оцінки у призовному центрі. На підставі цих оцінок українцям призначаються конкретні військові спеціальності та підрозділи.

"Після цього списки затверджуються Генеральним штабом, і в мобілізаційному розпорядженні вказуються конкретні прізвища, щоб людина розуміла, що вона нікуди в іншу частину чи на іншу спеціальність не поїде", - сказав Монукало.

Читайте також:

Усі, хто не оновив дані у ТЦК, отримали "поблажки"

У ТЦК ходити тепер не потрібно: як отримати броню від мобілізації "автоматом"

Мобілізація здивує кожного: ТЦК тепер цікавить молодь – зі скількох років можуть відправити на фронт