В Україні очікується тепла осіння погода протягом найближчих кількох днів, але очікується, що температура знизиться до кінця тижня, а на горизонті можливі заморозки та мокрий сніг.

За прогнозами Наталії Діденко, погода 9 та 10 жовтня буде переважно сухою та сонячною, температура коливатиметься від +18 до +24 градусів за Цельсієм.

Однак ця приємна погода буде недовгою, оскільки очікується поступове зниження температури, починаючи з неділі, 13 жовтня. До кінця наступного тижня, особливо близько 17 та 18 числа, у деяких районах України можуть бути заморозки та навіть мокрий сніг.

Осінь
Осінь

«Вже з неділі, з 13 жовтня, очікується поступове похолодання, яке під завершення наступного тижня, з 17-18 жовтня, може посилитися до заморозків і навіть місцями мокрого снігу», - попереджає синоптикиня.

Після недавнього періоду нижчих температур очікується, що м'які осінні умови збережуться до 11 жовтня, температура, ймовірно, становитиме від +17 до +24 за Цельсієм.

Якщо недавнє похолодання було значним, то наступні два-три дні теплішої погоди, особливо з температурою близько 20 градусів у більшості регіонів і до 24 градусів у південних районах, можуть сприйняти населення як «бабине літо».

Читайте також:

Краще запасатися прямо зараз: українцям варто підготуватися до найскладнішої зими

Відключення світла повертаються: як підготувати будинок та техніку до жорсткої зими та чого очікувати

Світло 4 години на добу, зима без опалення та дикі випробування: українців вразили плачевним сценарієм