Нещодавно циклон вплинув на погодні умови по всій Україні, що спричинило дощі. У міру його зміщення на північний схід очікується зменшення кількості опадів, проте 8 жовтня у Сумській та Харківській областях очікуються лише окремі зливи.

У більшості регіонів до четверга буде суха погода, повідомляє синоптики Наталія Птуха.

Очікується, що новий атмосферний фронт із заходу прибуде у п'ятницю, спочатку принісши дощі у західні частини країни, а потім на правий берег України у суботу.

8 жовтня коливатиметься від +16°C до +21°C, тоді як у північних і північно-східних районах спостерігатимуться трохи прохолодніші умови від +12°C до +17°C через хмарність від циклону.

Протягом тижня очікується, що денна температура підніметься до +17°C та +24°C у більшості регіонів, а на північному сході будуть нижчі показники від +14°C до +19°C.

Нічні температури відбиватимуть осінній сезон, варіюючись від +3°C до +8°C у західних регіонах, тоді як у більшості районів спостерігатимуться мінімальні значення від +13°C до +16°C.

Погода
Погода

Починаючи з середи, у багатьох регіонах нічні температури будуть від +4°C до +11°C, а прибережні райони залишаться теплішими від +12°C до +16°C.

Поривчастий вітер може досягати швидкості 15-20 метрів за секунду на північному сході. Згодом напрям вітру зміститься на південний схід, і очікується, що швидкість знизиться до 5-12 метрів за секунду.

Для мешканців Києва очікується суха та сонячна погода, яка збережеться до п'ятниці, у середу та четвер денна температура становитиме близько +20°C. Однак до вечора п'ятниці хмарність може посилитись, що може призвести до дощу у міру наближення нового фронту.

«У п'ятницю вже трохи захмарно і надвечір там уже може бути, ближче до ночі той фронт надійде із заходу», - попереджає Наталя Птуха.

Читайте також:

Відключення світла повертаються: непроглядна темрява вже на порозі

Як не переплачувати за комуналку взимку – хитрощі для споживачів газу

Мобілізація здивує цієї осені-взимку: скільки українців планують закликати до кінця року