Починаючи з 1 жовтня, українці отримають кілька ключових оновлень, включаючи нові субсидії, спеціальний тариф на електроенергію на опалювальний сезон та додаткові пенсійні виплати для певних вікових груп.

Субсидії:

Допомога на житло буде скоригована з 1 жовтня з урахуванням опалювального сезону, який триватиме до 30 квітня 2025 року. У зв'язку із зростанням вартості опалення розміри субсидій буде збільшено.

Тим, хто вже отримував субсидії влітку або мав нульову соцвиплату, автоматично буде здійснено перерахунок на новий сезон.

Також особам, яким необхідно вперше подати заявку на субсидію або у яких змінився склад домогосподарства, соціальний статус чи дохід, необхідно подати заяву через Пенсійний фонд.

Електроенергія:

Домогосподарства, які використовують електроенергію для опалення та зареєстрували необхідне обладнання, матимуть право на знижену ставку 2,64 грн за кВт·год до закінчення опалювального сезону.

Комуналка
Комуналка

Однак це застосовується тільки в тому випадку, якщо їхнє щомісячне споживання не перевищує 2000 кВт·год.

Ще для будинків, обладнаних двозонними лічильниками, нічний тариф із 23:00 до 07:00 буде знижено вдвічі, довівши вартість до 1,32 грн за кВт·год.

Надбавки до пенсії:

Пенсіонери, яким у жовтні виповнюється 70, 75 або 80 років, автоматично отримуватимуть щомісячну надбавку, починаючи з дня народження:

У віці від 70 до 74 років 300 грн.

У віці 75-79 років: 456 грн.

У віці 80 років та старше: 570 грн.

Читайте також:

Ціни злетять не лише на продукти та комуналку: lifecell, Київстар та Vodafone підвищать тарифи на 50%

Тарифи на газ з 1 жовтня: скільки коштуватиме ключова комуналка

З жовтня набувають чинності нові правила переказу грошей з картки