В Україні планують переглянути методику розрахунку пенсій Новий підхід враховуватиме як кількість років страхових внесків, так і заробітну плату людини.

Про це заявила Міністр соціальної політики Оксана Жолнович під час свого виступу на презентації.

Вона пояснила: "У рамках пенсійної реформи ми хочемо зробити такі зміни, які б показували дуже простий механізм розрахунку та виплати пенсій".

Також за словами Жолнович, тривалість трудового стажу людини та її внески до страхової системи відіграватимуть вирішальну роль у визначенні розміру пенсій.

Пенсіонери
Пенсіонери

Запропонована система нараховуватиме бали на основі цих двох факторів, накопичуючи бали за кожен місяць внесків. Зрештою, коли люди досягнуть пенсійного віку, загальну суму балів буде переведено у відсоток від середньої заробітної плати в Україні.

Жолнович підкреслила, що цей метод відображає реальну фінансову ситуацію, оскільки українці заробляють у перерахунку на середню зарплату — це те, на що розраховуватиметься як витрати на життя щороку.

Вона дійшла висновку, що такий підхід забезпечить справедливу та прозору систему накопичення пенсійних внесків серед громадян.

Читайте також:

Опалювальний сезон, мобілізація, зростання податків, пенсії та нові обмеження: що зміниться з 1 жовтня

Пенсії та зарплати стануть меншими: що готує доля українцям

Пенсіонери отримають потужну фінансову підтримку: таких грошей ще не бачили