Родючою вважається земля, яка задовольняє повністю або більшою мірою потреби рослин у корисних елементах. Її склад збалансований за наявністю необхідних для зміцнення кореневої системи та подальшого розвитку зелених культур.

Родючий грунт є сумішшю заплавної землі з піском і торфом. Це найбільш універсальний тип ґрунту, який здатний вирішити багато завдань.

Дачникам підказали, що робити з глиною або мізерною по живленню кам'янистою землею, щоб вона перетворилася на чорнозем. Потрібно підготувати опале листя, хвою і лісовим перегною.

Для цього можна просто сходити до лісу та набрати у мішки та відра перелічені матеріали, за які навіть платити не доведеться. За словами досвідчених агрономів, найбільше чудового перегною можна виявити під старими соснами, прямо біля стовбура дерева.

Після цього залишиться повернутися на свою ділянку та висипати всі зібрані «дарунки лісу» на грядки та в теплицю. Городники запевняють, що після цього будь-які культурні рослини зростатимуть не гірше, ніж на гною

Читайте також:

Ваш город перетвориться на безплідну пустелю: що в жодному разі не можна додавати в компост

Як захистити полуницю від бур'янів: урожаю вистачить і на варення, і на компоти

Не втрачайте шансу, забувайте мішки: пішов обвал цін на ключову ягоду - вистачить на компоти, варення і навіть настоянки