Українські пенсіонери ризикують зіткнутися зі значними штрафами, якщо вони не нададуть повної та точної інформації під час подання заяви на отримання допомоги.

Нещодавній випадок у Тернопільській області наголошує на цьому ризику, коли пенсіонера було оштрафовано майже на 12 000 гривень за спотворення свого майнового стану при реєстрації для отримання державної допомоги.

Пенсіонер придбав нежитлову нерухомість вартістю понад 80 000 гривень до подання заяви на отримання допомоги. Однак він не розкрив цього у своїй заяві. Хоча пенсіонер визнав свою помилку у суді та повернув незаконно отримані виплати, його все одно оштрафували на 11 560 гривень за свої дії.

Штрафы. Скриншот с видео на Youtube
Штрафы. Скриншот с видео на Youtube
Штрафы. Скриншот с видео на Youtube

Цей випадок наголошує на важливості надання правдивої та повної інформації при поданні заяви на отримання допомоги, оскільки як ненавмисні упущення, так і навмисне спотворення інформації можуть призвести до фінансових штрафів.

Органи соціального захисту також повинні перевіряти дані заявників через державні реєстри, але в цьому випадку невідповідність була виявлена ​​лише пізніше.

Читайте також:

Коли зростуть пенсії: з'явилася відповідь на найважливіше питання

Через півроку пенсії вже не буде – заява ПФУ, що насторожує

Субсидії та пенсії наступного року: чи скасує влада соціальні виплати