З наближенням зими зростає занепокоєння можливими відключеннями електроенергії в Україні через зростання навантаження на електромережі.

Святослав Павлюк, виконавчий директор Асоціації енергоефективних міст України, в інтерв'ю 24 каналу зазначив, що українці мають бути готовими до можливих обмежень подачі електроенергії через зниження температури, що призведе до зростання споживання електроенергії.

За словами Павлюка, відключення електроенергії можуть залишатися відносно стабільними та короткочасними до грудня. Однак він попередив, що з січня по лютий відключення можуть стати серйознішими, потенційно продовжуючись до 12 години на день, залежно від ситуації.

Відключення світла
Відключення світла

«Я думаю, що до грудня відключення будуть більш-менш стабільними, не довгими, а от у січні – лютому відключення можуть бути досить суттєвими. Це навіть може бути до половини часу (12 годин – Ред.), – каже фахівець.

Імовірність та тривалість відключень також залежатимуть від того, чи постраждає мережа від додаткових атак Росії та наскільки швидко буде відновлено енергетичні об'єкти.

Хоча оптимістичний сценарій передбачає відсутність подальших атак супротивника, українцям рекомендується готуватися до гіршого з огляду на ймовірність значних перебоїв у найхолодніші місяці року.

Читайте також:

Без світла та зв'язку: Київстар, lifecell та Vodafone не готові до суворих відключень взимку

Щоб узимку не переплачувати за комуналку: обов'язково зробіть це перед опалювальним сезоном

Апокаліптична зима: наближаються графіки відключень не тільки світла, а й газу