Проект закону про Державний бюджет України на 2025 передбачає помітне підвищення заробітної плати працівників державних органів на 26,2%, про що повідомила народний депутат Ніна Южаніна.

Скрін публікації
Скрін публікації

Незважаючи на збільшення військового збору з 1,5% до 5%, працівники цих державних органів навряд чи відчують значні фінансові наслідки через відповідні коригування заробітної плати.

Скрін публікації
Скрін публікації

Крім цього, у проекті бюджету викладено амбітні фінансові плани з очікуваними доходами у розмірі 2 трлн грн та прогнозованими видатками у розмірі 3,6 трлн грн, як оголосив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Основні бюджетні пріоритети включають:

Асигнування на оборону збільшаться як мінімум до 2,22 трлн. грн для підвищення можливостей України в таких галузях, як озброєння, техніка та безпілотники.

Гривня: скрін з відео
Гривня: скрін з відео

Понад 400 млрд грн виділено на програми соціального захисту, що відображає постійну підтримку вразливих верств населення.

211 млрд. грн буде виділено на охорону здоров'я, а майже 170 млрд. грн — на освіту, що є ознакою інвестицій в основні державні послуги.

Кошти також будуть виділені на розмінування та програму «єОселя» ключову ініціативу, ймовірно, спрямовану на розвиток сільських районів чи допомогу з житлом.

Скрін публікації
Скрін публікації

Читайте також:

Зарплати в Україні жваво зростатимуть: до чого готуватися простому народу

Українцям офіційно підняли зарплати: як вони змінилися та що пропонують народу

Зарплата в Україні поменшає: що приготувала владу і куди підуть гроші народу