Тарифи на комунальні послуги в Україні, найімовірніше, залишаться незмінними до кінця 2024 року, що дасть деяке полегшення споживачам. Зокрема вартість природного газу для домогосподарств, що користуються послугами Нафтогазу, залишиться на рівні 7,96 грн за кубометр. Про це повідомляє "nv".

Ціна на газ для домогосподарств, які купують у Нафтогазу, залишиться на рівні 7,96 грн. за кубометр до кінця року. Для тих, хто користується послугами інших постачальників, ціни коливатимуть від 7,7 до 9,90 грн за кубометр.

Проте, за словами генерального директора Нафтогазу Олексія Чернишова, фактична ринкова вартість газу становить 15 грн за кубометр. Хоча підвищення тарифів не планується, Чернишев зазначив, що розрив між ринковими цінами та споживчими тарифами впливає на здатність Нафтогазу вносити дивіденди та податки до державного бюджету.

Газова плита
Газова плита

У квітні 2024 року «Нафтогаз» продовжив тарифний план «Фіксований» ще на рік, пославшись на мораторій на підвищення цін як підставу для такого рішення.

Також з 1 червня 2024 року вартість електроенергії для населення зросла з 2,64 грн/кВт·год до 4,32 грн/кВт·год, цей тариф діятиме до квітня 2025 року. Таким чином, до кінця 2024 року вартість електроенергії залишиться на рівні 4,32 грн/кВт·год.

Читайте також:

Щоб узимку не переплачувати за комуналку: обов'язково зробіть це перед опалювальним сезоном

Комуналка забере останню копійку: тарифи на воду та каналізацію стануть дорожчими

Тарифи на комуналку потужно скоригували: які платежі змінили найбільше