Якщо вірити військовим, то Курська операція суттєво покращила становище ЗСУ у Харківській області. Так, за останню добу на Харківському напрямку ворог намагався лише двічі штурмувати в районах населених пунктів Вовчанськ та Тихе. І хоч окупанти накопичують особовий склад для ведення наступальних дій, але, схоже, проти них багато чинників.

Так стало відомо, що в районі села Глибоке на півночі Харківської області, де вже кілька місяців тривають бої, зафіксовано масові випадки шлунково-кишкових розладів серед російських окупантів. Причиною є погана якість питної води та продуктів харчування, повідомляє оперативно-тактичне угруповання Харків.

"Через низьку якість продуктів харчування та питної води на передових позиціях 11-го танкового полку 18-ї мотострілецької дивізії відзначаються масові випадки шлунково-кишкових розладів серед особового складу та нагальна потреба в медикаментах, у зв'язку з чим спостерігається зниження рівня морально-психологічного стану окупантів", - сказано у повідомленні.

Такої ситуації гріх було не скористатися і українські військові влаштували росіянам "катастрофу" на Харківському напрямку. І допомогли їм у цьому дрони.

За словами військових живими і цілими звідси росіяни мають шанси вибратися тільки назад до РФ або в полон.

Відомо, що кілька останніх днів неподалік Лук'янців противник налагоджує систему зв'язку, провів заходи логістичного забезпечення.

У Вовчанську супротивник посилив повітряну розвідку з метою виявлення підрозділів сил оборони України. Проводить заходи щодо евакуації санітарних втрат та логістичного забезпечення.

У районі населеного пункту Тихе провів евакуацію санітарних втрат та провів заклад особового складу на передові позиції.

Читайте також:

Платне бронювання від мобілізації: скільки доведеться заплатити, щоб не боятися ТЦК – нові деталі

ТЦК більше не потрібні: запрацювала нова мобілізація – тепер повістка знайде кожного