В Україні з 1 березня 2025 року відповідно до закону проводитиметься індексація пенсій. За забезпечення всіх пенсійних виплат відповідатимуть як Пенсійний фонд України, так і державний бюджет.

Згідно з пояснювальною запискою до проекту бюджету на 2025 рік (законопроект № 12000), Пенсійний фонд другий рік поспіль залишиться без дефіциту. Соціальні стандарти зберігатимуться на рівні 2024 року, що вплине на масштаби перерахувань до Фонду на виплату пенсій.

Крім того, уряд очікує збільшення надходжень від єдиного соціального внеску — з 548,2 млрд грн у 2024 році до 589,9 млрд грн у 2025 році, зростання становитиме 41,7 млрд грн. Із цієї суми 40,5 млрд грн буде направлено до Пенсійного фонду на фінансування пенсійних виплат.

Пенсіонери
Пенсіонери

На підтримку пенсійної системи наступного року у державному бюджеті передбачено 237,9 млрд. грн. Як і попередні роки, ці кошти в повному обсязі підуть на виплату пенсій, додаткових виплат та інших надбавок, передбачених законодавством, включаючи обов'язкову щорічну індексацію пенсій.

"Як і в попередні роки, передбачений обсяг трансферту для Пенсійного фонду України дасть змогу в повному обсязі здійснити виплату пенсій, доплат, надбавок і підвищень до пенсій, що згідно з чинним законодавством фінансуються за рахунок бюджетних коштів, зокрема і здійснення щорічної індексації пенсій" , – повідомляється у документі.

Читайте також:

Пенсіонерам радять забути про виплати на кілька років: ПФУ спантеличив українців

Осіннє підвищення пенсій таки буде: ПФУ "збагатить" пенсіонерів – вже хоч щось

Пенсії піднімуть на 20%: надбавка порадує до кінця року