У вересні в Україні очікується поступове зниження температури без різких похолодань. Згідно з повідомленням «ТСН», до кінця місяця можуть настати заморозки. Довгих сильних опадів також не очікується.

Прогнозується, що в Україну попрямує сильний антициклон, який принесе суху та мінливу хмарність. Опади очікуються лише у західних районах та Одеській області. Денна температура становитиме приємні +26 градусів, а в Карпатах прогнозується нижча температура близько +20 градусів.

Український метеоролог Наталія Діденко заявила, що повені, спричинені штормом «Борис» у Центральній Європі, не загрожують Україні. Найближчою перспективою країна залишиться під впливом високого атмосферного тиску, що забезпечить суху погоду. Однак у західних та південних регіонах можливі дощі, у тому числі сильні зливи та грози у деяких місцях.

Погода
Погода

15 вересня в Одесі пройшли сильні зливи, через які затопило вулиці, підтопило будинки та виникли перебої у русі транспорту, особливо у Київському та Пересипському районах. Негода також завдала шкоди під'їздам будівель у житловому комплексі «Райдужний».

Наступного дня, 16 вересня, сильні зливи обрушилися на тимчасово окупований Севастополь, спричинивши підтоплення вулиць та перебої у роботі громадського транспорту.

Також 18 вересня можна було помітити відчутне зниження температури та навіть дощі, особливо у столиці України.

Читайте також:

Повінь століття: чи накриє жахлива погода Україну після катастроф у ЄС – синоптики попередили

Катастрофи в Європі – тільки початок: погода божеволіє, забираючи життя і знищуючи все на шляху

Готуємось до морозів: якою буде погода взимку у 2024-25