Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ) пропонує фінансову допомогу українцям у прифронтових громадах, прагнучи допомогти їм пережити майбутній осінньо-зимовий період.

Як повідомляє Міністерство реінтеграції України, МКЧХ надасть 25 000 гривень на домогосподарство, насамперед для підтримки мешканців, які проживають у вразливих, сільських та напівсільських районах поблизу лінії зіткнення або у прикордонних регіонах.

Програма розроблена для надання допомоги тим, хто найбільше постраждав від війни, зокрема жителям прифронтових громад, які можуть зіткнутися із труднощами у зимовий сезон. Пріоритет буде відданий найбільш уразливим групам, зокрема у віддалених сільських районах.

Види допомоги:

Кожне домогосподарство отримає 25 000 гривень для покриття на опалення та інших витрат, пов'язаних із зимою.

На додаток до грошових виплат МКЧХ надасть тверде паливо, включаючи дрова та брикети, для допомоги в опаленні.

Гроші
Гроші

Також 680 сімей отримають фінансову допомогу на покращення свого житла, а понад 1300 домогосподарств отримають будівельні матеріали чи пряму допомогу у натуральній формі для проведення термінового ремонту будинків до настання зими.

Ті, хто шукає фінансову допомогу або тверде паливо, повинні подати заявку безпосередньо до місцевих соціальних служб у прифронтових громадах.

Окрім цього, мешканці прифронтових районів також можуть подати заявку на окремий грант у розмірі 21 000 гривень до 25 вересня, спеціально призначений для купівлі твердого палива для опалення взимку.

Читайте також:

Найбільший перерахунок пенсій не за горами: головні виплати пенсіонерів зміняться

Пенсіонерам рекомендують працювати до глибокої старості: на мізерні пенсії не розраховувати?

Пенсії таки підвищили: як змінилися головні виплати