З 1 жовтня 2024 року деякі українці побачать зміни у рахунках за електроенергію, як зазначено у постанові Кабінету міністрів № 632. Основні зміни стосуються споживачів, які використовують електроенергію для опалення в осінньо-зимовий період.

Відомо, що загальний тариф на електроенергію встановлено у розмірі 4,32 грн за кВт·год.

Однак для домогосподарств, які використовують електроопалення, в опалювальний сезон (з 1 жовтня 2024 року по 30 квітня 2025 року) застосовуватиметься знижений тариф у розмірі 2,64 грн за кВт·год.

Важливо розуміти, що цей пільговий тариф застосовуватиметься лише у тому випадку, якщо споживання залишиться в межах 2000 кВт·год на місяць. Перевищення цього ліміту спричинить оплату стандартного тарифу 4,32 грн за кВт·год за перевищення споживання.

Пільговий тариф доступний лише споживачам, які легалізували системи електричного опалення та мають необхідну документацію.

Також домогосподарства із двозонними лічильниками можуть додатково скоротити свої витрати. З 23:00 до 7:00 тариф зменшується вдвічі до 1,32 грн за кВт·год. Це частина програми «нічних» тарифів, яка пропонує 50% знижки на електроенергію, що споживається в цей час.

Читайте також:

Українцям роздадуть зарядні станції за оплату комуналки - компенсація від YASNО за дикі тарифи

Тарифи на газ і світло з 1 жовтня: скільки платитимуть українці за головні комунальні послуги

Тариф на комуналку "зріжеться" вдвічі: платіжки за електроенергію стануть не страшними