Ніхто не заперечуватиме, що кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп неодноразово заявляв, що покладе край конфлікту в Україні ще до того, як увійде до Овального кабінету. Ось тільки ніхто ніколи не чув, як саме він це збирається зробити. Якусь ясність у цьому питанні вніс кандидат у віце-президенти США від республіканців Джей Ді Венс.

Так, під час дебатів із Камалою Гарріс кандидат у президенти США Дональд Трамп не зміг пояснити деталі свого "мирного плану" щодо завершення війни Росії в Україні.

Але в його передвиборному штабі, ймовірно, вирішили, що така "мова мовчання" не може довго продовжуватися без шкоди для авторитету політика, тому кандидат у віце-президенти США від республіканців Джей Ді Венс взяв на себе сміливість озвучити деякі деталі "мирного плану" Трамп.

Про це він заявив в ефірі подкасту Shawn Ryan Show.

Зі слів Венса випливає, що Україна повинна буде поступитися Росії всіма окупованими територіями і до того ж не вступати до НАТО.

"Я думаю, що це виглядає так. Трамп сідає і каже росіянам, українцям та європейцям: "Ви, хлопці, повинні з'ясувати, як виглядає мирне врегулювання". І, ймовірно, воно виглядатиме приблизно так само, як нинішня лінія розмежування між Росією та Україною. Це стане як демілітаризована зона.

Щоправда, Венс не уточнив, хто контролюватиме "демілітаризовану зону", але сказав, що поточна лінія розмежування залишиться, що означає, що Україна не поверне собі територію, яку зараз окупує Росія.

На його думку, лише так Україна зможе збереже свою незалежність та суверенітет.
"Росія отримує від України гарантію нейтралітету, що вона не вступає до НАТО, не вступає до жодних союзницьких інститутів", - додав він.

Він також сказав, що відповідальність за відновлення зруйнованої Росією української інфраструктури має нести Європа.

"Європа, яка, до речі, недофінансувала підтримку України, тоді як американські платники податків були дуже щедрими до українців, європейці хочуть, щоб ця війна закінчилася, бо вона піднімає ціну на енергоносії", - додав республіканець.

Зазначимо, раніше Трамп заявляв, що достатньо знизити ціну на нафту до 40 доларів за барель і Путін не зможе продовжувати вести війну.

Читайте також:

Вже навіть прихильники Путіна заговорили про переворот і крах Кремля - ​​готуються до "гострих подій"

Тепер армія Путіна точно буде в психлікарні: Зеленський зробив історичну заяву про новітню зброю "Паляниця"

У Німеччині вже готують новий мирний план для України: що про нього відомо і що буде з територіями