Святіший Патріарх Московський і всієї Русі Кирило, а у світі: Володимир Михайлович Гундяєв неодноразово називав себе посланцем Святої Русі. При цьому є відомості, що в 1970-х роках представником Московського Патріархату при Всесвітній Раді Церков у Женеві Кирило працював на КДБ під псевдонімом "Михайлів", тому Божим посланником його можна назвати лише умовно. При цьому він обіцяє росіянам відпустити всі гріхи за "принесення себе в жертву" на "священній" війні в Україні. Очевидно, навіть небеса втомилися від такого цинізму.

У четвер, 12 вересня 2024 року в Петербурзі пройшла хресна хода з мощами Олександра Невського. Ось тільки замість Божого благословення патріарх Кирило опинився на лікарняному ліжку.

Так, у соцмережах повідомили, що главі Російської православної церкви патріарху Кирилу під час хресної ходи у Санкт-Петербурзі стало погано. А трапилося це саме після того, як Гундяєв зачитав учасникам заходу промову, в якій застеріг їх від "спокус західного світу".

"Люди приїжджають в інші країни, там кращі магазини, веселощі побільше. Створюється ілюзія, що там пристрій кращий", - розпинався московський піп, після чого йому і знадобилася медична допомога.

У Мережі показали фото, на яких видно, як кілька охоронців ведуть Кирила під руки у супроводі медиків.

Деякі користувачі відразу побачили в цьому "Божий знак", висловивши сподівання, що той уже кличе голову РПЦ до себе на "серйозну розмову".

У свою чергу кремлівські пропагандисти стверджують, що виною усьому "спека".

Зазначимо, що Патріарх Кирило приїхав до Петербурга ще 10 вересня. Під час візиту патріарху вручили мантію почесного професора СПбДУ. Потім він виступив із лекцією на Культурному форумі.