За словами Володимира Кудрицького, колишнього голови «Укренерго», у гіршому випадку українці можуть зіткнутися з відключеннями електроенергії, які триватимуть до 20 години на добу протягом зими. Він зазначив, що точний графік відключень багато в чому залежатиме від суворості зими.

Кудрицький зазначив, що якщо температура залишиться вище нуля, значних відключень електроенергії можна буде уникнути. Однак, якщо температура впаде, особливо в грудні, відключення більш ймовірні.

Він пояснив, що в кращому разі, за м'якої зимової температури і відсутності масштабних обстрілів, відключень може не бути, але це залишається теоретичною ситуацією.

Він додав, що навіть при повній реалізації планів відновлення генерації електроенергії очікуються відключення в холодну погоду. Інтенсивність та частота цих відключень будуть різними.

Блекаут
Блекаут

Кудрицький припустив, що ситуація може нагадувати літні відключення, коли електрика була доступна близько 4-6 годин на добу. Конкретний графік може змінюватись від циклу «4 години роботи, 4 години відключень» до циклу «4 години роботи, 6 годин відключень» залежно від того, наскільки суворим буде холодний період.

«У нас може бути ситуація із відключеннями приблизно така, як під час спеки влітку. Ось ви можете орієнтуватися... Якщо згадати липень, то світло було приблизно по 4-6 годин на добу максимум... Можливо, трохи більше. Можливо графік 4 через 4, можливо графік 4 через 6. Це залежить, знову ж таки, наскільки довгим буде цей період сильних холодів», - сказав він.

Читайте також:

Графіки відключень світла повертаються: у ДТЕК та Укренерго терміново попередили українців

Слідом за тарифами на світ: українці побачать нові платіжки за воду – як зростуть ціни

Прогноз на зиму погіршується: чи буде вода та опалення при диких відключеннях світла