Глобальна тенденція зростання цін на масло продовжується, і в серпні в Європейському союзі спостерігаються рекордні максимуми. Ця тенденція зростання також торкається України, де внутрішні ціни на масло зростають у відповідь на умови міжнародного ринку. Про це повідомляє «24tv».

Для українських виробників зростання вартості масла в Європі призводить до зростання внутрішніх цін, хоча не всі отримують від цього однакову вигоду.

На відміну від 2022 року, коли зростання цін на цей продукт дозволило деяким українським виробникам масла отримати прибуток від експорту, поточна ситуація обмежена нестачею сировини. Це обмежує можливості виробників із нарощування виробництва з метою експорту.

Вершкове масло: скрін з відео
Вершкове масло: скрін з відео

Нині внутрішні ціни на масло зростають, хоч і з відставанням у порівнянні зі світовими цінами. Аналітики прогнозують, що хоча ціни в Україні продовжать зростати, до середини осені на міжнародних ринках може статися падіння вартості. Незважаючи на загальне зростання, видобуток масла в Україні в серпні трохи знизився через дефіцит сировини за доступними цінами.

Виробництво спредів та сумішей на рослинній основі залишається стабільним, але, як очікується, збільшиться, оскільки попит на альтернативні молочні жири зростає у відповідь на високі ціни на вершкове масло.

Читайте також:

Доведеться брати кредит, щоб прожити: життєво важливі продукти стали менш доступними – як зросли ціни

Нова допомога українцям: встигніть отримати продукти безкоштовно – часу замало, всім не вистачить

Найкраще запасатися, а то буде біда: головний і доступний продукт в Україні стане "розкішшю"