Стало відомо, що Норвезька рада у справах біженців (NRC) 9 вересня 2024 року розпочала реєстрацію на отримання грошової допомоги для внутрішньопереміщених осіб.

Сума виплат становитиме 3600 грн. кожного члена сім'ї однією місяць. Грошова допомога буде спрямована на задоволення базових потреб протягом трьох місяців.

Увага!

Реєстрація на отримання грошової допомоги відкрилася 9 вересня о 09:00 за посиланням . Триватиме період подання до 18 вересня о 17.00.

Довідка:

  • Норвезька рада у справах біженців – незалежна гуманітарна організація, яка допомагає людям, вимушеним до втечі із зон конфліктів та криз.

В одній заяві максимальна кількість членів домогосподарства не може перевищувати 5 осіб. Втім, якщо сім'я складається з понад 5 членів, тоді потрібно подавати додаткову форму із зазначенням хоча б однієї людини віком від 18 років.

Крім того, подати заявку можна, навіть якщо домогосподарство вже раніше отримувало допомогу від NRC.

Хто може податись на отримання допомоги:

  • особи, які проживають у зоні бойових дій,
  • постраждалі від війни,
  • внутрішньо переміщені особи.

Які документи потрібні для реєстрації

Серед цікавого нововведення під час реєстрації є необхідність увімкнення GPS на пристрої, з якого особа здійснюватиме реєстрацію. Це зроблено для того, щоб перевірити розташування.

Для подання заявки знадобляться такі документи:

  • паспорт або ID-картка,
  • ідентифікаційний номер платника податків (ІПН),
  • IBAN, але варто зауважити, що картки для соціальних та пенсійних виплат не підійдуть для подання заявки та отримання допомоги.

Тому якщо заявку на отримання фінансової допомоги схвалять, банківські реквізити особи, яка отримує кошти, буде направлена ​​до фінансових установ, таких як Raiffeisen Bank, RedRose або Moneygram для виконання переказу.

Читайте також:

НБУ заявив про нові ліміти та перекази на карти українців: що буде з грошовими операціями

Понад половину пенсіонерів залишаться без виплат: грошей на всіх не вистачить

Гроші, успіх і навпаки: що чекає на всі знаки Зодіаку перед місячним затемненням – трьом особливо пощастить