Ціни на природний газ в Україні неухильно зростають, за даними Міністерства економіки, у серпні 2024 року зростання склало 2,3%.

Вартість газу зараз становить 12,99 тис. грн за 1000 кубометрів (без ПДВ). Це четвертий місяць поспіль зростання цін після шестимісячного періоду зниження цін.

Для порівняння, ціна на природний газ у серпні 2024 року була вищою, ніж за аналогічний період минулого року, коли середня вартість становила 12,5 тис. грн.

Що це означає для тарифів населення?

Для українських домогосподарств зміни на газовому ринку не одразу вплинуть на тарифи. Діє мораторій, який забороняє коригування тарифів до закінчення військового стану та протягом шести місяців після його закінчення.

Газ
Газ

Крім того, Нафтогаз, основний постачальник газу для багатьох українців, продовжив дію свого пільгового тарифу до кінця опалювального сезону, до 30 квітня 2025 року. Протягом цього періоду клієнти Нафтогазу продовжать платити 7,96 гривень за кубометр газу.

Інші постачальники газу на ринку також пропонують фіксовані річні ставки для побутових споживачів, ціни варіюються від 7,7 до 9,99 гривень за кубометр залежно від постачальника.

Читайте також:

Тариф на комуналку "зріжеться" вдвічі: платіжки за електроенергію стануть не страшними

Українцям підняли тариф на електроенергію: доведеться платити ще на 20% більше

Українці переплачуватимуть за тарифи взимку: чи реально справедливо платитимуть за комуналку