Якщо сезон вирощування огірків на городі закінчився, але ви все одно хочете насолодитися свіжими до заморозків, ви можете спробувати посадити їх в мішки.

Цей метод дозволяє продовжити сезон, гарантуючи, що ваші овочі будуть захищені від ранніх перепадів температури.

Перш ніж почати, важливо вибрати відповідний сорт огірків. Експерти рекомендують вибирати ультраранні партенокарпічні сорти, оскільки ці огірки можуть утворювати плоди без запилення. Ви можете очікувати на початок збору врожаю приблизно через 45 днів після появи перших паростків.

Для досягнення найкращих результатів почніть із ретельної підготовки ґрунту. Наповніть мішки приблизно на третину попередньо обробленим капустяним перегноєм.

Потім посадіть у кожен мішок по одному або два саджанці огірків. Щоб зберегти вологу, замульчуйте ґрунт соломою. Переконайтеся, що мішки розміщені на дошках та встановлені у добре освітленому місці, щоб максимально збільшити вплив сонячного світла.

Підживлюйте рослини кожні десять днів азотним добривом, але будьте обережні, щоб не перестаратися, оскільки надлишок азоту може зашкодити коріння. Крім того, можна використовувати трав'яний настій для харчування огірків.

Огірки, фото: youtube.com
Огірки, фото: youtube.com

Як тільки почнуть формуватися плоди, перейдіть на багате калієм добрива і посипте по одній столовій ложці золи в кожен мішок перед поливом.

Полив слід коригувати залежно від погодних умов, а якщо температура знизиться, захистіть рослини, накривши мішки двома шарами плівки, створивши тепличне середовище, щоб уберегти огірки від холоду.

При посадці огірків на початку осені найкраще формувати лози в одне стебло. Якщо ви вирішите вирощувати їх у два стебла, урожай може трохи затриматися, але ви, швидше за все, отримаєте більшу кількість плодів.

Читайте також:

Ці осінні помилки позбавлять вас урожаю наступного року: як не загробити город

Як відновити ґрунт після збирання урожаю: наступного року дасть утричі більше та захистить від шкідників

Обов'язково обробіть цим капусту у вересні: урожай буде солодким та ароматним