Якщо вірити статистиці, то близько 6% від загальної кількості населення України становлять люди з особливими потребами. Війна однозначно збільшить цю цифру в рази. Саме тому українці ще раз усвідомили, що повинні виявляти турботу і милосердя до таких людей. Ще б пак, саме від того, як суспільство ставиться до тих, кому з тих чи інших причин важко або не можливо самостійно подбати про себе, залежить рівень цивілізованості цього суспільства. На Київщині уже прийняли дуже важливе рішення.

Так, стало відомо, що на Київщині в Ірпені запустили соціальне таксі для людей з інвалідністю. Дана послуга дозволяє дістатися до лікарні, поліклініки або реабілітаційного центру в Ірпені, Бучі, Гостомелі чи Києві.

Про це повідомив мер міста Олександр Маркушин.

"Відсьогодні (1 вересня – ред.) в Ірпені у тестовому режимі запускаємо послугу "соціального таксі" від наших друзів та партнерів "Save Ukraine"", наголосив очільник Ірпеня.

Відомо, що щомісяця будуть доступні до десяти поїздок.

Довідка

  • Соціальне таксі – це спеціально облаштований транспорт, призначений для перевезень людей з інвалідністю. Він обладнаний усіма необхідними засобами для безпеки та комфорту під час поїздок до центрів реабілітації, лікарень, закладів освіти тощо.

Хто може скористатися послугою:

  • люди з інвалідністю I та II груп з порушенням опорно-рухового апарату;
  • діти з інвалідністю, які мають порушення ходи;
  • особи з I групою інвалідності по зору;
  • військовослужбовці на реабілітації з порушеннями опорно-рухового апарату;
  • ВПО, що розміщені в центрі для маломобільних осіб або модульному містечку.

Соціальне таксі працює з понеділка по п'ятницю, з 08:30 до 17:30.

Нагадаємо, що відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» від 21.03.1991 року соціальний захист інвалідів з боку держави полягає у наданні грошової допомоги, засобів пересування, протезування, орієнтації і сприйняття інформації, пристосованого житла, у встановленні опіки або стороннього догляду, а також пристосуванні забудови населених пунктів, громадського транспорту, засобів комунікацій і зв’язку до особливостей інвалідів.

Читайте також:

Зеленський зробив важливу заяву: цієї осені має закінчитися російська агресія

Ці гроші точно не завадять: українцям видадуть 10 тисяч гривень матеріальної допомоги – хто отримає

Магнітні бурі у вересні "потріпають" українців: календар навал з космосу